קיומה של הגנה בינלאומית על סימני המסחר מהווה, במקרים רבים, שיקול מכריע באפשרות לשיווק מוצר כזה או אחר במדינות זרות
מניעת תחרות וניוד עובדים בטענה של גזל סודות מסחריים, מתי וכיצד?
במחלוקת בין אקו"ם לבין תל"י, חברת התמלוגים של יוצרי הקולנוע והטלויזיה, נדרש ביהמ"ש לקבוע האם הבמאים הנם בעלי זכויות יוצרים בסרטיהם לצורך פיצוי בעלי זכויות יוצרים על פי חוק הקלטות.
המציאות המודרנית מאלצת בשנים האחרונות את בית המשפט להתמודד עם שאלות חדשות בתחום הקניין הרוחני כאשר בידיה כלים חקיקתיים ארכאיים ולא מתאימים. מאז פרשת א.ש.י.ר. הידועה, הצטרפה לאמתחת ההגנות שבדיני זכויות היוצרים, עוולת עשיית העושר ולא במשפט. את יישומה של ההלכה והשלכותיה ניתן לבחון, בין היתר, בפסק הדין שניתן לאחרונה ע"י השופט גל בפרשת "קליק".
האם תוכנות מחשב ראויות להגנה כזכויות יוצרים, מהו החוק החל ומה עמדתו בשאלה זו.
אדם אשר מציב לינק בידיעה שחומר פוגעני או הלא חוקי נמצאים באתר אליו מפנה הלינק, עובר על החוק. כך נקבע בפסק דין תקדימי של בית המשפט הפדרלי במדינת ניו-יורק.
בית משפט השלום קבע לאחרונה בהחלטה תקדימית כי אתר אינטרנט הנו אמצעי תקשורת ככל אמצעי תקשורת אחר.
סגנית נשיא ביה"ד הארצי לעבודה, השופטת אלישבע ברק: "נראה לי שכאשר התנהגותו של עובד היא חסרת תום לב באופן קיצוני, יגבר עקרון תום הלב על ההגנה של משפט העבודה"
הרשימה הבאה מטרתה להציג את זכויותיהם של עובדים שחברתם הגיעה לחדלות פירעון ופיטרה אותם בעקבות התמוטטותה, כמו גם את דרכי הפעולה העמודות בפניהם לשם מימוש זכויותיהם.
הדרמה שהתרחשה בעולם האינטרנט המוסיקלי, בנוגע להליכים המשפטיים המתנהלים נגד חברת נאפסטר, הינה ההוכחה לכך שעולם המשפט מפגר אחרי עולם הטכנולגיה בכלל ועולם האינטרנט בפרט. עניינה של נאפסטר הינו הדוגמא לחוסר הבהירות המשפטית שעורר האינטרנט
ניתוח השאלה האם התחייבות של עובד שלא להתחרות במעבידו הקודם הינה כדין, נבחנת על ידי איזון האינטרסים של המעביד מחד והעובד מאידך, קרי ? בחינת עקרון חופש החוזים ומתן הגנה למעסיק על השקעותיו בהכשרת עובדיו למול עקרון חופש העיסוק והתחרות וחופש הבחירה של העובד.